IXXI Bloemen Sander van Laar

delfst white IXXI
Flower explosion

Hello Bloemenliefhebber! Ben jij al bekend met de wanddecoratie van IXXI? Het is een flexibel wandsysteem, bestaande uit losse kaarten die samen één geheel vormen. Door middel van koppelstukjes klik je de kaarten van de wanddecoratie aan elkaar en maak je IXXI bloemen van Sander van Laar tot jou kunstwerk. 

Bloemen passen perfect aan de muur! Ga voor een klassieke en tijdloze look met het beroemde ‘Bloemstilleven in glazen vaas’ van De Heem die uit het Rijksmuseum komt of neem voor de verandering een hedendaagse bloemenkunstwerk van de nieuwe meester van Sander van Laar.

Ben jij al om? 

IXXI & Stillevenfotograaf Sander van Laar hebben voor een u een prachtig  bloemencollectie samengesteld aan uw muur.

Flower explosion gemaakt door Veenendaalse beeldend kunstenaar vakfotograaf Sander van Laar

Flower explosion Veenendaal
Flower explosion

Daar is een prachtig nieuw werk van de Veenendaalse Beeldende kunstenaar vakfotograaf
Sander van Laar genaamd “Flower explosion” een kunstwerk gemaakt in Veenendaal, gemaakt door een Veenendaler 😉

Dit is mijn Veenendaal
Veenendaal de plaats waar ik ben geboren in de schepenbuurt. Een prachtige plaats centraal in Nederland in de provincie Utrecht. Een plaats waar veel geschiedenis is geweest en word geschreven. Van Wolfabriek tot Sigarenfabriek “Ritmeester” naar het bruisende leven van 2022, waar jongeren kunnen genieten van het bruisende leven van anno 2022.

In de buurt van Veenendaal: 

Een tijd lang ben ik in vele buurten van Veenendaal (van Veenendaal west, Veenendaal oost en noord toe) wezen kijken naar bloemen die in de tuinen bloeide van de mensen. prachtige flora kwam je hier tegen maar daarom was het ook niet voor niks de groenste stad van europa.   

Een ode aan het prachtige groene Veenendaal. Mocht u mij zien dus met een camera, flitser setje en wat groene vingers dan weet u dat is Sander van Laar de veenendaalse beeldend kunstenaar. 
Ook op IXXI Verkrijgbaar

 

Ode aan Balthasar van der Ast De nieuwe meester Sander van Laar

Ode aan Balthasar van der Ast
Ode aan Balthasar van der Ast

De oude meester van de bloemstillevens en fruitstilleven. geboren in Middelburg 1593 provincie Zeeland en overleden op 7 maart 1657.

Leven:
Balthasar van der Ast was een zoon van een rijke Middelburgse koopman die in 1609 vroegtijdig overleed. Balthasar trok in bij zijn zus Maria en studeerde bij zijn zwager Ambrosius Bosschaert in Middelburg, wiens kinderen Abraham en Ambrosius jr. hij later zou opvoeden. Hij verhuisde met zijn zus en zwager in 1615 naar Bergen op Zoom. Enkele jaren later verhuisde hij naar Utrecht. Daar wordt hij in 1619 vermeld lid van het Sint-Lucasgilde. Hij raakte nauw bevriend met Roelant Savery, met wie hij een interesse in bloemen en dieren deelde. In 1632 verhuisde hij naar Delft, waar hij Margrieta Jans van Buijeren trouwde en waar hij de rest van zijn leven doorbracht.

Werk: 
Van der Ast schilderde zeer verfijnde stillevens van fruit en bloemen in de trant van Bosschaert. Zijn composities en zijn kleurgebruik zijn zeer afgewogen. Geleidelijk werden zijn werken groter en complexer, tot hij later in zijn lange loopbaan pronkstillevens in de trant van Jan Davidsz. de Heem schilderde.

Bron wikipedia en RIjksmuseum Amsterdam

Ode aan de geweldige kunstenaar heb een nieuw werk gemaakt. Het bloemenstilleven die ik heb uitgelicht  vaas en prachtige insecten en schelpen heb ik mogen namaken in mijn stijl van bloemstilleven. Een kleine sprinkhaan en prachtige schelpen en vlinders.

Bloemstilleven Balthasar van der Ast Sander van Laar
Ode aan Baltazar van der Ast door Sander van Laar
Translate »