Ode aan de oude meester Johannes Vermeer

Review geschreven door: Sander van Laar
Geschreven op 17-03-2021

ode aan de nieuwe meester Sander van Laar
Johannes Vermeer - Het Melkmeisje -(ca. 1660) te vinden in het Rijksmuseum Amsterdam

Ode aan de oude meester Johannes Vermeer.

Mijn idee begon om bij een bloemist binnen te lopen om te vragen of hij mij wilde helpen met het verzamelen van bloemen in de kleuren van de oude meesters schilderij zoals Melkmeisje van Johannes Vermeer. 

De bloemist vond dit een prachtig idee en wilde mij hier graag bij helpen. Samen gingen wij de uitdaging aan om er zo dicht mogelijk kleurenpalet van bloemen samen te stellen. Ik maakte een stalen palet van kleuren die in het kunstwerk van de oude meester voorkwamen. Vanuit dit kleurenpalet werkte de bloemist er verder aan en verzamelde bloemen bij elkaar die in zijn oog perfect in het bloemenschilderij zouden staan. Met deze bloemen ging ik aan de slag in mijn fotostudio.

Ik lette op verschillende details in het kunstwerk zoals o.a.

Het stromend melk die de dame uit de kan laat stromen. Voor mij was dit een leuk detail en richtlijn om mijn kunstwerk op samen te stellen.

Dit was mijn eerste ode aan de oude meester Johannes Vermeer “Het Melkmeisje” uit 1606 en hangt nu in het Rijksmuseum Amsterdam 

melkmeisje fotokunst flowerart
ode aan "Melkmeisje" Sander van Laar (2012) Veenendaal

Dit bloemenschilderij “Melk meisje” is verkrijgbaar bij Wallmore zij zij geven jonggetalenteerde fotografen een podium. Het kunstwerk kunt u op verschillende formaten bestellen. 

Classic framed 40x50cm 199,- 1/12

☑︎ Gratis verzending

☑︎ Veilig betalen met iDeal, creditcard, Paypal
☑︎ Achteraf betalen met Afterpay
☑︎ Betalen in 3 termijnen zonder kosten met in3 ( 0% rente)
☑︎ 10 jaar garantie & certificaat van echtheid
☑︎ Inruilen van uw ‘oude’ kunst mogelijk
 
 
 
Translate »