Top Tien beste bloemen schilderijen van de gouden eeuw - De oude meesters

Oude meesters van de gouden eeuw

Er is niets mooier dan een prachtig gedetailleerde bloemen schilderij in het museum of hangend aan uw muur. Niemand kan een prachtige bloemenschilderij zien zonder op zijn minst te kijken naar de prachtige details. Ik heb een Top 10 van de bloemstillevens van de 17e eeuw op een rijtje gezet. Natuurlijk is het rijtje niet compleet en heeft u vast nog meerder bloemen schilderijen die u graag in het rijtje zou willen zien.  In het Rijksmuseum bloemstillevens te zien Amsterdam. 

Nieuwe meesters
Oude meesters
Inspiratie voor:
Top Tien beste bloemen schilderijen van de gouden eeuw - De oude meesters​

Elias van den Broeck,
1670 – 1708
Bloemenstilleven met rozen

Elias van den Broeck was een Nederlands kunstschilder. Hij vervaardigde voornamelijk bloemen stillevens.

In 1665 schilderijde in Amsterdam, waar hij een leerling was van Cornelis Kick. In 1669 was hij in de leer bij Jan Davidsz. de Heem in Utrecht. beide waren zeer actief in deze branche en leerde hier de kneepjes van het vak.

 

fav-icon
top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Abraham Mignon,
ca 1660 – 1679
Bloemen kunstwerk met een horloge

Abraham Mignon vervaardigde briljante kleinschalige stillevens, die zeer gewaardeerd en nog lang nagevolgd werden. velen van de schilders waren kregen les bij de leermeester van Heems maar de lijnen en kleuren waren harder.

fav-icon
top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Eelke Jelles Eelkema,
1815 – 1839
Stilleven met bloemen

Een Nederlandse kunstschilder. Hij schilderde landschappen, stillevens met bloemen en fruit.

top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Hans Bollongier, 1639
Bloemen schilderij

(Haarlem, ca. 1600 – aldaar, na 1645) was een Nederlands kunstschilder behorend tot de Hollandse School. Hij was gespecialiseerd in bloemstillevens.Hij woonde en werkte in Haarlem. Hij was een van de weinige schilders van bloemstillevens in die stad. Van hem zijn echter ook enkele genrestukken bekend. Hij had een zeer persoonlijke stijl, die onder meer gekenmerkt wordt door een sterke licht-donker tegenstelling.
fav-icon
top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Hans Bollongier, 1639
Stilleven met vurige Tulpen

Nederlanders zijn dol op tulpen. Gevlamde tulpen waren populair in de 17de eeuw. Bollongier gaf ze een prominente plek en heeft ze voor eeuwig vast gelegd met de penseel.


Meer Leren om een succesvol stilleven te maken?

Jan Davidsz. de Heem,
1650 – 1683
Bloemen stilleven in een glazen vaas

Jan Davidsz. de Heem werd in Utrecht geboren en heeft er het schildersvak waarschijnlijk geleerd bij de bloemstillevenschilder Balthasar van der Ast. Zijn vader stierf in 1612, zijn moeder hertrouwde, en het gezin verhuisde vervolgens naar Leiden. Daar trouwde De Heem; uit het huwelijk zouden drie kinderen voortkomen, waaronder Jan en Cornelis de Heem.

Kies formaat, materiaal zelf naar eigen smaak

fav-icon

Jan Davidsz. de Heem,
1660 – 1670
Hangend bloemen schilderij en vruchten

Jan Davidsz. de Heem de leermeester van de lage landen. hij maakte prachtige bloemen schilderijen.

 

Kies zelf formaat en materiaal

fav-icon
top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Georgius Jacobus Johannes van Os, 1817

Stilleven met bloemen in een Griekse vaas 

Hij was een Schilder van Porselein in Parijs. Tegelijk maakte hij prachtige geschilderde bloemstillevens met daarin antieke kunstvoorwerpen. 

fav-icon
top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Rachel van ruiysdael, ca 1690 – 1720
bloemstilleven met een glazen vaas

De vrouwelijk kunstschilder die voor in die de best verkopende bloemstilleven kunstenares was. De regeerde de wereld van de bloemensierkunst in Nederland en verkocht werken voor 700 gulden.

fav-icon
top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Eelke Jelles Eelkema,
1815 – 1830
Prachtige vruchten en bloemen schilderij

Werk van Eelkema bevindt zich onder meer in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam, tezamen met het paneel Bloemen in een terracotta vaas uit de nalatenschap van Albertus Jonas Brandt dat in 1821. Een prachtig bloemstuk met prachtige bloemen en gedetaileerd in fruit en het schilderij op de achtergrond. 

De nieuwe meester van de bloemen kunst Sander van Laar

waar oude meester kunstwerken getransformeerd worden naar nieuwe meesterwerken. Met zijn unieke stijl brengt Sander de klassieke schilderkunst tot leven en geeft hij deze een nieuwe dimensie.

Sander van Laar is een meester in het creëren van nieuwe kunstwerken die gebaseerd zijn op oude meesterwerken. Zijn kunstwerken geven een moderne en eigentijdse draai aan de klassieke schilderijen. Door het gebruik van nieuwe technieken en materialen, creëert hij kunstwerken die adembenemend zijn en een echte eye-catcher voor uw interieur.

Elk kunstwerk van Sander van Laar is uniek en met de hand gemaakt. Sander gebruikt zijn vaardigheden en ervaring om oude meesterwerken nieuw leven in te blazen en deze om te zetten in moderne kunstwerken. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal en is een ware kunstervaring.

Of u nu een modern of klassiek interieur heeft, een kunstwerk van Sander van Laar past bij elke stijl. Zijn kunstwerken geven een luxe uitstraling en zorgen voor een bijzondere sfeer in uw huis.

Onze kunstwerken zijn niet alleen uniek, maar ook betaalbaar. U hoeft geen fortuin uit te geven om een prachtig kunstwerk van Sander van Laar te bezitten. En met onze snelle en gemakkelijke verzending kunt u snel genieten van uw nieuwe kunstwerk.

Dus waar wacht u nog op? ontdek nu uw eigen unieke kunstwerk van Sander van Laar en voeg een uniek en prachtig element toe aan uw interieur!

top 10 mooiste bloemen schilderijen gekozen door Sander van Laar

Een andere Top Tien beste bloemen schilderijen van de gouden eeuw - De oude meesters. Deze top 10 is een collectie van andere kunstliefhebbers.

1. “Bloemen in een glazen vaas” van Jan Davidsz de Heem – Dit prachtige stilleven toont een verscheidenheid aan bloemen in een prachtige glazen vaas en wordt beschouwd als een van de meesterwerken van de gouden eeuw van de Nederlandse schilderkunst.
Nummer 1 van de Top Tien beste bloemen schilderijen van de gouden eeuw – De oude meesters

2. “Bloemstilleven met een glazen vaas” van Willem van Aelst – Deze opvallende afbeelding toont een enkele rode roos in een glazen vaas, tegen een donkere achtergrond.

3. “Flower Piece with a Wagon Wheel” van Rachel Ruysch – Dit innovatieve stilleven combineert een verscheidenheid aan bloemen met een wagenwiel, waardoor een unieke en opvallende compositie ontstaat.

4. “Bloemstilleven met gordijn” van Jan van Huysum – Dit prachtige schilderij toont een verscheidenheid aan bloemen gerangschikt in een vaas, met een gordijn dat op de achtergrond hangt.

5. “Bloemstilleven met schelp” van Maria van Oosterwijk – Dit delicate beeld toont een enkele bloem in een schelp, tegen een zachte, gedempte achtergrond.

6. “Flowers in a Glass Vase” van Abraham Mignon – Dit levendige stilleven toont een verscheidenheid aan kleurrijke bloemen, gerangschikt in een glazen vaas, tegen een donkere achtergrond.

7. “Bloemen in een glazen vaas met een gordijn” van Clara Peeters – Dit prachtige stilleven combineert een verscheidenheid aan bloemen met een gordijn en een glazen vaas, waardoor een gelaagde en gestructureerde compositie ontstaat.

8. “Bloemen in een glazen vaas met schelp” door Rachel Ruysch – Deze verbluffende afbeelding toont een verscheidenheid aan bloemen in een glazen vaas, met een schelp en andere objecten verspreid over de compositie.

9. “Bloemen in een glazen vaas met een gordijn” door Willem van Aelst – Deze opvallende afbeelding combineert een verscheidenheid aan bloemen met een gordijn en een glazen vaas, waardoor een gevoel van diepte en dimensie ontstaat.

10. “Bloemstilleven met schelp” van Jan Davidsz de Heem – Dit prachtige stilleven toont een enkele bloem in een schelp, tegen een zachte, gedempte achtergrond.

Translate »